Boží Zákony Designu

Vytvořeno Dub 21, 2023 Od Tim Jennings v Bohoslužba tomu Pravému Bohu

originál ze září 4, 2019 Blogy od: Tim Jennings, M.D.

BOŽÍ ZÁKONY DESIGNU

Když si ve slovníku vyhledáte slovo „zákon/právo/pravidla/regule“, najdete obvykle více než 20 různých definic, které se však dělí do dvou hlavních kategorií: 1) vymyšlená pravidla, která vyžadují vymáhání či vynucování (kupř. daňové zákony), a 2) principy nebo protokoly, na nichž je postavena realita (např. fyzikální zákony).

Bůh jako Stvořitel vytvořil prostor, čas, hmotu, energii a život. Jeho zákony jsou konstanty - protokoly, principy - na kterých je postaven vesmír a život. Ty nelze změnit a život, jak ho známe, stále existuje. Proto Ježíš řekl:

S jistotou vám říkám: Proto jsem přišel, aby ani jediné písmenko a ani jediná čárka v Zákoně a v Prorocích nezůstaly nesplněny. Teprve až se všechno stane, co je tam psáno, pomine nebe a země (Matouš 5:18, Kurz).

Nancy Pearceyová ve své knize Hledání pravdy popisuje tuto skutečnost:

Vznik vesmíru dal vzniknout záhadě známé jako problém jemného vyladění. Jako na ostří nože jsou základní fyzikální konstanty vesmíru dokonale vyvážené, aby udržovaly život. Věci jako gravitační síla, silná jaderná síla, slabá jaderná síla, elektromagnetická síla, poměr hmotností protonu a elektronu a mnoho dalších faktorů mají přesně tu hodnotu, která je potřebná k tomu, aby byl možný život. Pokud by se některé z těchto kritických čísel byť jen nepatrně změnilo, nemohl by vesmír udržet žádnou formu života. Kdyby například gravitační síla byla menší nebo větší než její současná hodnota jen o jeden díl z 1060 (1 následovaná 60 nulami), vesmír by byl neobyvatelný.[1]

Lidé nevytvořili a nemohou vytvořit realitu jako to učinil Bůh. Místo toho my lidé, když si vymyslíme pravidla, musíme je prosazovat zvenčí, nejčastěji prostřednictvím trestů. Je smutné, že po Konstantinově takzvaném "obrácení" se ujala myšlenka, že Boží zákon funguje stejně jako zákony lidské. Myšlenka, že Boží zákon je vynucený (imperiální, císařský), začala infikovat křesťanství - a poškodila spásné pravdy, které přinesl Ježíš. Boží poselství pro dnešní dobu zní, že v lidských dějinách přišla hodina, kdy si lidé mají udělat správný úsudek o tom, kdo je Bůh; máme " pokleknout před tím, kdo učinil nebe, zemi, moře i prameny vod " (Zj 14:7 CEP). To je uctívání (klekání před) Stvořitele.

Jaké jsou Boží zákony?

Dostal jsem mnoho žádostí o seznam nejrůznějších Božích zákonů. Níže najdete kolekci mnoha z těchto zákonů. Tento seznam není úplný; Bůh je nekonečný a jistě existuje mnoho dalších zákonů designu, které jsem ještě nepochopil nebo které možná lidé ani neobjevili.

Aby byl zákon zákonem designu, musí být principem nebo protokolem, na němž funguje realita. Jako takový bude testovatelný - s reprodukovatelnými, konzistentními, konstantními a předvídatelnými výsledky. Jinými slovy, je neměnný. Jediné proměnné budou škody, které vzniknou při různé míře porušení zákona. Například skočte z patnáctimetrové budovy a zemřete; špatně sestupte z patnácticentimetrového obrubníku a vyvrtnete si kotník – neboli gravitační zákon se nemění, ale míra jeho porušení způsobí jiný stupeň zranění (všimněte si, že tyto zákony mají přirozený důsledek; nevyžadují nějakého vnějšího činitele, který by potrestal někoho, kdo tyto zákony porušuje).

Takže Boží zákon ve zkratce:

„Vždyť ústa mluví z přebytku srdce. Dobrý člověk z dobrého pokladu vynáší dobré, a zlý člověk ze zlého pokladu vynáší zlé“ (Mt 12:34, 35).

Bůh je náš milující Stvořitel, který stvořil celou realitu tak, aby fungovala v souladu s Jeho charakterem lásky. Jeho zákony jsou zákony Designu (Stvoření), neboli protokoly, na jejichž základě jsou život a zdraví konstruovány tak, aby fungovaly. Plánem Boha je vložit Jeho zákony do našich srdcí a myslí (Židům 8:10), obnovit v nás Jeho plán pro život, abychom s Ním žili v harmonii v dokonalé lásce a zdraví. Zvu vás, abyste uctívali (poklekali) před „tím, kdo učinil nebe, zemi, moře i prameny vod“, abyste odmítli diktátorské, imperiální názory na Boha, přijali zákony Designu našeho Stvořitele a hleděním na něj se proměňovali v srdci a mysli, abyste byli jako On. Neboť

„víme však, že až se ukáže, budeme podobní jemu, neboť ho uvidíme tak, jak je“ (1 J 3:2 B21).

 


[1] Pearceyová, N., Finding Truth, David C. Cook Publishing, Ontario, Kanada, 2015, s. 25.